مرکز تخصصی فقه و اصول النفیسه اصفهان
رشته فقه و اصول
رشته فقه و اصول
رسول خدا (ص)فرمودند:
خداوند نماز جمعه را بر شما واجب کرد. هر کس آن را در حیات من یا پس از وفات من ، از روی استخفاف ، ویا انکار رها سازد ،خداوند او را پریشان می کندو به کارش برکت نمی دهد . بدانید نمازش پذیرفته نمی شود .
بدانید زکاتش را قبول نمی کنند.
بدانید حجش قبول نیست.
بدانید کارهای نیک او قبول نخواهد شد
تا آنکه توبه کند و دیگر نماز جمعه را رها نکند، سبک نشمارد،و منکر نشود.
وسایل الشیعه ج 5 ص7
برکات و آثار سازنده تربیتی و اجتماعی نماز جمعه
برکات این نماز بسیار زیاد است که فقط به چند نمونه اشاره می کنیم:
1-تقویت روحیه اخوت و برادری:
چرا که مردم از هر جا،در یک مجمع گرد می آیند و کنار هم می نشینند.
2-تشکّل نیرو های اسلام
این عبادت ، به نوعی مسلمانان را بر محور عبادت و نماز تشکّل و یکپارچگی می بخشد و مایه ارعاب دشمنان اسلام و خنثی شدن توطئه های تفرقه افکنانه و شایعه های آنان است.
3-رشد فکری سیاسی مسلمانان
به مقتضای مطالب آگاهی بخش که در خطبه ها بیان می شود مردم از مسائل سیاسی کشور خود و جهان آگاه می شوند و با آشنایی به وظایف اجتماعی خویش ، در صحنه اجتماعی حضور بیشتر می یابند.
4-تقویت روحیه ی جمعی
همه با ارتباط متقابل و شناسایی مهم ، روحیه اجتماعی پیدا می کنند و انزوا و فرد گرایی از بین می رود.
5-مرکزیت بسیج مردم
سنگر نماز جمعه ، بهترین جای دعوت مردم به بسیج شدن برای جهاد و دفاع و حل مشکلات اجتماعی و یاری رسانی به دیگران است.این قدرت عظیم مردمی که در نماز جمعه متجلی می شود ،همواره مورد توجه بوده در صدر اسلام نیز رسول خدا(ص)و امیر المومنین(ع)از مساجد و پس از خطبه ها ،افراد را بسیج کرده و به جبهه های جهاد می فرستادند.
نسخه قابل چاپ | ورود نوشته شده توسط مرکز تخصصی فقه و اصول النفیسه در 1391/06/08 ساعت 11:49:00 ق.ظ . دنبال کردن نظرات این نوشته از طریق RSS 2.0. |
1391/06/08 @ 12:05:47 ب.ظ
مدیریت استان مازندران [عضو]
انشاء الله مولایمان می آیند و نماز جمعه را به امامت ایشان اقامه خواهیم کرد. از اینکه ما را از نظرات خود بهرهمند می سازید متشکریم.