جهت یابی زیر بنا و مقدمه قبله شناسی

به گزارش رابط خبر کارگاه آموزشی قبله شناسی با حضور کادر و طلاب در روز دوشنبه مورخ 95/10/06در مرکز تخصصی فقه و اصول النفیسه برگزارشد.

حجت الاسلام جواد سلیمیان مدرس حوزه و دانشگاه عنوان داشت مسلمانان جهت انجام امور روزمره خود مانند ادای فریضه نماز واجب، ذبح حیوانات، معماری منازل و مساجد و دفن میت، دانستن جهت قبله لازم و ضروری است .

وی مقدمه و زیربنای قبله یابی را جهت یابی دانست که ابتدا یافتن خط جنوب و شمال و پس از آن انحراف هر شهر از قبله را باید مشخص کرد.وی افزود اولین وسیله قبله شناسی اسطرلاب است که ابوریحان بیرونی در این موضوع کتابی نوشته است.

مدرس حوزه : استفاده از قطب نمای مغناطیسی و جهت یابی از طریق خورشید و علائم طبیعی را ازروشهای جهت یابی برشمرد و اذعان کرد برخی روشهای جهت یابی مخصوص روز و برخی ویژه شب اند و برخی روشها در همه مواقع کارایی دارند باید توجه کرد که بسیاری از این روشها کاملا دقیق نیستند و صرفا جهت اصلی را به صورت تقریبی مشخص می کند برای جهت یابی دقیق باید از قطب نما استفاده کرد و میل مغناطیسی و انحراف مغناطیسی آن را در هم در نظر گرفت .

ایشان با آموزش از طریق پاورپوینت و تصویر راههای مختلف قبله یابی در مواقع اضطراری که انسان دسترسی به وسیله جهت یابی ندارد را عنوان نمود، که از جمله می توان به قطب نمای دست سازبا استفاده از یک سوزن و کاغذ و ظرف آب، همچنین تنه بریده درختان، لانه مورچه ها، جهت قبر مسلمانان، فرسایش دیوار قلعه، خانه های قدیمی ومیزان رطوبت اطراف تپه ها … اشاره کرد. در پایان کارگاه با پرسش و پاسخ به پایان رسید و جزوه آموزشی استاد در اختیار طلاب قرار گرفت .

برای دریافت فایل پی دی اف جزوه آموزشی روی تصویر زیر کلیک کنید.

 

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
نظر دهید

آدرس پست الکترونیک شما در این سایت آشکار نخواهد شد.

URL شما نمایش داده خواهد شد.
بدعالی

درخواست بد!

پارامتر های درخواست شما نامعتبر است.

اگر این خطایی که شما دریافت کردید به وسیله کلیک کردن روی یک لینک در کنار این سایت به وجود آمده، لطفا آن را به عنوان یک لینک بد به مدیر گزارش نمایید.

برگشت به صفحه اول

Enable debugging to get additional information about this error.