موضوع: "اخلاقی"

فکر هاي زيادي سر نماز خوندن ميان توي فکرم و حتي باعث شده که نماز باطل بشه!! چگونه از شر اين فکرها خلاص بشم و سرمنشاء اين فکر ها از کجاست؟

✅بخشي از اين مشکل با راهکارهاي حفظ حضور قلب حل ميشود اما راه حل اصلي در بي توجهي به چنين افکاري است. سوال شما نشان ميدهد چنين افکاري براي شما تبديل به وسواس شده اند.

افکار وسواسي افکاري است آزار دهنده که ناخواسته به ذهن هجوم مي آورد. هر چقدر با اين افکار به صورت مستقيم مبارزه کنيد و از خطور آنها دچار نگراني و ناراحتي شويد به نوعي آنها را جدي گرفته ايد و تقويت کرده ايد. اينکه گفتيد برخي افکار باعث باطل شدن نمازتان ميشود حرف درستي نيست و نتيجه خوبي هم ندارد.

هيچ فکري باعث باطل شدن نماز نمي شود و شکستن نماز در چنين صورتي حرام است. علاوه بر اينکه شکستن و يا دوباره خواندن نماز در صورت خطور اين افکار باعث جلوگيري از خطور آنها نمي شود. بلکه ناخواسته ذهن شما را در نماز بعدي نيز مطوف آن افکار ميکند.

بنابراين فقط به اين افکار بي اهميتي کنيد و نمازتان را ادامه دهيد تا ان شا الله مشکل برطرف شود.

موفق باشيد.

آیت الله بهاء الدینی«ره»

آیت الله بهاء الدینی«ره»

عرقی ڪه زن زیر چـادر مےریزد
سه جا برای او نور میشود …✨

✅ درون قبــر
✅ در بــرزخ
✅ در قیـامت

نردبان....

نردبان....

اسراف در نفس

?#اسراف هم در مورد نعمتهای بیرونی مطرح است و هم درباره نعمتهای درونی؛ مثلا، اولین لحظه‌ای که ارتکاب #گناه در فکر انسان خطور کند، قبل از ارتکاب، اسراف در نفسش پیدا می‌شود؛ یعنی او این پدیده فکری و علمی و نیز این پدیده عملی یعنی #عزم و #اراده را بیجا مصرف می‌کند.

?خداوند می‌فرماید: وقتی شما به جان خودتان اسراف کرده‌اید، ناامید نباشید. چون درهای رحمت، همواره باز است. سپس می‌فرماید: «و انیبوا الی ربکم و اسلموا له» (زمر، ۵۴) و این انابه و تسلیم شدن، تغییری در صحنه نفس است. پس اول، اسراف بر نفس است؛ برخی نفس غیر مسرف را مسرف و آنگاه نفس مسرف و مترف را منیب، تائب و مطیع می‌کنند و این، تحول دو جانبه در نفس است.

منبع: #مبادی_اخلاق_در_قرآن ص۹۶ و ۹۷
#آیت‌الله_جوادی_آملی

#دعا و استجابت دعا...

? حجت الاسلام قرائتی:

✨ما وظیفه داریم دعاکنیم
چه اجابت بشه چه نشه..
مگه شما شیرجه تو آب میزنی هر دفعه چیزی از زیر آب میاری بالا..
دعا هم همینطوره..
قرار نیس هرچی بخوای از خدا بهت بده..

✨ادعونی یعنی منو بخوان تا اجابتت کنم نه اینکه هم بمن بگی هم به دیگران رو بزنی.

✨در دعا تکلیف مشخص نکن!
حضرت یوسف(علیه السلام) گفت خدایا زندان بهتره واسه من تا اینکه اسیر دام زنان بشم.
یوسف(علیه السلام) تو زندان فهمید با دعایی که خودش کرده افتاده زندان..
بایدمیگفت خدایا نجاتم بده از شر زنان.

✨حضرت موسی(علیه السلام) گفت خدایا من به خیری که ازجانب تو بهم برسه نیازمندم.
خدا جریان را طوری چید که بخاطر آب دادن به بزغاله ها هم صاحب زن شد. هم مسکن.هم شغل.هم سرمایه.هم امنیت..
موسی بخاطر خدا رفت جلو کمک دختران شعیب کرد خدا هم کمکش کرد همه چی بهش داد..
این یه قانونه ان تنصرالله….ینصرکم
خدارو یاری کن تا خدا یاریت کنه..

✨حدیث داریم از دعا خسته نشو
یا اجابت شود.
یا مشابهش بهت میدن.
یا دفع بلا میکنن.
یا اونو به نسلت میدن
یا بجاش نسل صالح میدن.
یا ذخیره آخرت میکنن.
یا کفاره گناهات میکنن.
و قیامت که میبینی چی بجای دعاهای اجابت نشدت دادن آرزو میکنی ایکاش هیچ حاجتمو نمیدادن..

?هیچ دعایی پیش خدا گم نمیشه..
تو صلاحت رو نمیدونی همیشه بگو خدایا اگر اینکار خیر داره برام بهم بده..

روش های جبران عاق والدین‼️

?برای جبران عاق والدین چیکار باید بکنیم؟

✍پاسخ:

✅«برای جبران عاق والدین، اگر آنها در قید حیات‌اند:

1) بایست به والدین ثابت کنی که دیگر قصد تکرار چنین عملی را نداری.

2) چون به خاطر این ظلم، والدین شما آزرده خاطر شده‌اند، بهتر است بیشتر از سابق احترام و ادب و اطاعت را نسبت به ایشان رعایت کنی. که سبب نرم شدن قلب والدین شما می‌شود. نهایتا با کمال خضوع و با توسل و خواهش از درگاه خداوند متعال و ائمه معصومین (علیهم السلام) از والدینت بخواهی که تو را مورد بخشش قرار دهند. مطمئن باش که خدای مهربان قلب پدر و مادر را از جنس مهربانی خویش آفریده است. امکان ندارد فرزندی از آنان عذرخواهی کند و آنها او را نبخشند.

اما اگر در قید حیات نیستند،

1) واجباتی که از آنها در حال حیات فوت شده مثل نماز و روزه و حج و بدهی‌های آنها ادا گردد.

2) به آنچه وصیت کرده‌اند، عمل شود.

3) آنها را تا آخر عمر نباید فراموش کرد. باید برای‌شان طلب آمرزش و رحمت کرد. به نیابت از آنها صدقه داد. اعمال مستحب به قصد و نیت آنها به جا آورد. هدایای معنوی برای آنها فرستاد.

حضرت امام باقر علیه السلام فرمودند: بنده‌ای که در حیات و زنده بودن پدر و مادرش به حال آنها نیکوکار است. اگر پس از مرگ، آنها را فراموش کند و حقوق و بدهی آنها را ادا نکند و برای آنها طلب رحمت نکند، خداوند او را عاق والدین به شمار می‌آورد. بنده‌ای که در زمان زنده بودن پدر و مادرش به آنها نیکی و احترام و احسان نکرده، عاق والدین می‌باشد، اگر پس از مرگ جبران کند و قرض و بدهی آنها را ادا کند و با دعا و طلب رحمت آنها را یاد کند، خداوند متعال او را نیکوکار، نسبت به پدر و مادرش به شمار می‌آورد و ثبت می‌کند. (1)

روایات زیادی داریم که کسانی که از دنیا می‌روند، از وضع خانواده خود و اعمال خوب و بد آنها آگاهند. از اعمال خوب آنها خوشحال و شاد و از اعمال بد آنها دلگیر می‌شوند، به ویژه درمورد والدین روایت داریم که ارتباط آنها با اعمال فرزندانشان برقرار است. اعمال خوب و بد فرزندان باعث خوشی یا عذاب و ناراحتی آنها در عالم برزخ می‌گردد.

بی توجهی فرزندان و فراموش کردن پدر و مادر پس از مرگ آنها و سهل انگاری در پرداخت حقوقی که در دنیا بر گردن آنها بوده و عمدا یا سهوا پرداخت نکرده‌اند، باعث آزردگی و اذیت شدن و ناراحتی آنها می‌گردد. همین به معنای عاق والدین است. برعکس جبران کوتاهی‌ها، بی‌احترامی‌ها و بی‌توجهی‌هایی که نسبت به پدر و مادر در زمان زنده بودنشان روا داشته شده، اما بعدا جبران شده، باعث شادی و خرسندی آنها در عالم برزخ می‌گردد و موجب می‌شود فرزندانی که در زمان زنده بودنشان عاق آنها بوده‌اند، در اثر نیکی پس از مرگشان، پدر و مادر از آنها راضی شوند و مورد دعای خیر و لطف آنها قرار بگیرند.»

پی‌نوشت:
1- اصول کافی، ج 3، ‌ص 238

 
مداحی های محرم